Hoe hartverwarmend is dit als je zo'n feedback krijgt na de Sit-In SoulCircle van juli 2020. Ik heb de tekst van Mia nog wat ingekort, want het was een A4'tje vol :-)

""M’n innerlijke honger om met mensen in ‘levende lijve’ te verbinden werd gestild tijdens de Sit-In SoulCircle bij Germaine van Food4Soul.

Ook al werd het een sit-in-duootje met enkel ons twee ! Terwijl we ons nestelen op deze stille plek, hebben we een integere kennismakingsbabbel. We zijn omgeven door vers gemaaide groene lege sportvelden en helemaal in de verte staan we oog in oog met enkele hoge grafzerken door de open kerkhofingang.
Nadien starten we met het stapsgewijze losmaken van ons lichaam. Ik voel me als het ware breder en groter worden. Op onze blote voeten doen we een korte meditatieve wandeling op dit pure grasveldje : een kwestie van nog meer te aarden.
De begeleide zitmeditatie wijdt Germaine aan “verbinden en aanvaarden”. Ik voel het ondertussen goed : ik ben hier op de juiste plek op het juiste moment. Immense dankbaarheid vervult me.
Het warme theetje na deze meditatie doet deugd.
De intuïtiekaart die ik nadien trek, verinnerlijk ik tijdens het moment van stille meditatie, ieder vanop haar stille plek.
Tijdens het nakeuvelen ontdekken we hoeveel we gemeenschappelijk hebben.
Mijn inschrijving voor de volgende sit-in bij Germaine is een alleszeggende afsluiter voor haar en voor mij.""

Dankjewel Mia! 👏💙


Sit-in SoulCircles (meditatie-avonden)

 

Ik ben superblij om jullie mee te delen dat ik me vanaf heden Sit-in facilitator noemen mag noemen via Timotheus Project.

 

Na een vormingsdag in oktober 2018 besloot ik mijn SoulCircles te koppelen aan de Sit-ins van Timotheus Project. Sit-ins zijn als deel van hun Active Community Project een manier om in verbinding met anderen zorg te dragen voor de wereld die ons omringt, om onszelf en de aarde heling te geven, om een stilteplek te creëren voor mensen die zoekende zijn in deze uitdagende transitietijden…

In deze bijeenkomsten laten we ons lichaam en geest tot een diepe rust en ontspanning komen, via verstilling, meditatie, visualisatie, kleine oefeningen, verbindende gesprekken… in een huiselijke kring.

Als vrijwilliger bij Timotheus engageer ik me zo om vanuit die stilte verbinding te maken met mijn buurt en een weg te tonen naar krachtig zelf-bewustzijn en een nieuwe vorm van actief burgerschap.

De Sit-ins gaan door op verschillende locaties in Vlaanderen. Daarom ben ik blij en dankbaar dat ik vanuit Leopoldsburg mijn steentje kan bijdragen. 

Ik organiseer ze elke tweede vrijdagavond van de maand. 

Deze Sit-in SoulCircles vind je vanaf nu dus ook terug op de site van Timotheus Project Langs die weg kan je ook inschrijven.

In de activiteitenkalender vind je alle data terug. Welkom!