Ontmoetingen met gelijkgestemden

 

We leven in een bijzondere en verwarrende tijd. Meer en meer worden structuren en gevestigde waarden, die al lange tijd zo vanzelfsprekend waren, in vraag gesteld. We voelen dat er 'iets' serieus mis is. We komen uitdagingen tegen in elke facet van ons leven en onze maatschappij. Helaas voelen we ons als individu vaak machteloos en is er een verlangen naar geborgenheid en samenhorigheid. 

 Kunnen we kijken naar onze wereld vanuit een ander perspectief? Hoe kunnen we een alternatief vinden? Hoe weten we of we op de goede weg zitten met onze nieuwe manier van leven, denken, voelen...?

Met gelijkgestemden hierover van gedachten wisselen, zorgt ervoor dat je je niet meer afgescheiden voelt en dat je terug eenheid ervaart. Je haalt kracht uit deze kruisbestuivingen. Je herkent je in de ander en daardoor erken je jezelf terug in je diepste kern. 

Zoals Hilde Van Mieghem in haar column in DeMorgen (26.08.2017) zich afvraagt en tegelijk het antwoord geeft: 'Heeft mijn aanwezigheid op aarde waarde? ... De reden van mijn bestaan is mijn bestaan'. Toch mooi als we dit samen zouden kunnen ervaren en uitwisselen hierover.

 Verlang je naar verbondenheid vanuit innerlijke rust?

Wil je dieper naar jezelf kijken en naar de ander? Haal je deugd uit gesprekken met gelijkgestemden? Wil je (h)erkenning vinden in het samenzijn met anderen?

 

Regelmatig houd ik activiteiten waar je jezelf mag zijn, met al je vragen. Misschien wordt er wel een inzicht aangereikt voor een issue waar je al een tijdje mee zit. 

 

Dat kan een stiltewandeling zijn, een meditatie-avond, een inspirerende film, een gespreksavond, een knutselavond..

 

De Sit-in SoulCircles (meditatie-avonden) en de Walk-Ins (Stiltewandelingen) doe ik onder de koepel van Timotheus Project. Langs die site kan je hiervoor ook inschrijven.