Stiltewandeling/ Walk-in 

 

 

In augustus neem ik je mee in de bossen in
Leopoldsburg. Vrij, vrolijk, creatief en verbindend
wandelen. Een natuurwandeling: anders dan anders!

 

We wandelen zo'n 5 km, waarvan een stuk in volledige stilte. We bouwen een aantal stille en meditatieve momenten in, waar we voelen naar een mooie tekst of spreuk of waar we een paar energetische oefeningen doen.

Zo’n deugddoend stiltemoment tijdens de wandeling is het maken van een natuurlijke mandala. Het kind in jou gaat stralen door het speuren naar kleine eenvoudige materialen om die dan bijeen te puzzelen tot een mooie mandala.

° zondagavond 9 augustus, van 18.30u tot 21.00u
° zaterdagvoormiddag 22 augustus, van 10.30u tot 13.00u
° samenkomst: om 18.15u/ 10.15u op de parking van zwembad De Merel, Zwarte Spechtstraat 57 in Heppen (volg de bordjes van het zwembad, want gps herkent deze straat soms niet)

 

Indien echt felle regen gaat de wandeling niet door. Bij lichte regen of af een toe een buitje voorzie je regenkledij.

 

Na de wandeling voorzie ik thee en een gezonde knabbel.

Deelname: ter plaatse te betalen. (5 euro)

Graag aanmelden mijn website of via de website van Timotheus.Mia schrijft over haar ervaring van de stiltewandeling en het maken van een natuurmandala het volgende:

"Misschien maakte ik lang geleden, heel lang geleden nog eens een mandala met natuur-ingrediënten ? Daarom voelde het bij deze mandala-stiltewandeling toch aan als een primeur. Ik merkte op hoe ik mij in het begin nerveus liet maken door mijn gedachten : welke bosobjecten kies ik best onderweg ? welk mandala-ontwerp zal ik kiezen op het einde ? Help, mijn talenten liggen niet in dat soort creativiteit !... Na enige tijd gaf ik geen aandacht meer aan deze hersenspinselsen troostte me met de gedachte in overgave "het zal zijn, wat het zal zijn."

Het verwonderde me dan ook op het einde van de wandeling dat het schikken van de boomschors, de verschillende kleuren groene takjes, het beetje gele bloempjes en de dennenknopjes heel spontaan hun plekjes kregen, zonder dat ik er intens over nadacht. Ik verschoot van mijn creatief concept ! Ik zag er heel duidelijk mijn leven hier en nu in : een compact varend bootje : stevig geaard (boomschors), doorweven van een gevarieerd kleurenspel van ervaringen (takjes en bloempjes), omgeven door een universele geborgenheid van handvaten (dennenknopjes), met extra aandacht voor het binnensijpelend Licht van bovenuit (het helder groene dennenknopje). Kortom het symboliseerde "de vaart van mijn leven" ! Het viel me wel op dat mijn mandala weinig plaats innam nl. nogal klein, compact. Deze waarneming bracht me bij de inzichten : Neem ik niet te weinig ruimte in ? Laat ik mij genoeg kennen ? Waar wacht ik op om dit meer te doen ?...

Ik zet de daad bij het woord en laat deze mandala-ervaring de wereld insturen..."

 

 


Nicole gaf me haar feedback over haar ervaring in zo'n stiltewandeling:

 

Het was heel fijn om de namiddag zo met jou door te brengen.

De manier waarop je tijdens de wandeling bijzondere momenten inlaste gaf een heel aparte kleur aan het geheel....ruimte om stil te staan in de stilte van het landschap, in de stilte in mezelf...

 

Heb ervan genoten....

 

Nicole