Amazon of Amazone

Wat kies je? Dit is een wereld van verschil in een wereld in verandering.
Het raakt me enorm hoe er momenteel omgegaan wordt met de longen van onze aarde, het Amazoneregenwoud.
Steeds is deze regio een strijdveld geweest tussen natuurbehouders en houtwinners, tussen lokale bevolking en goudzoekers, tussen natuurliefhebbers en natuurvernielers. 
Het is er al jaren een strijd om meer land te ontginnen. Er zijn nietsontziende machten aan het werk om het woud plat te branden voor meer grond om soja en palmbomen op te telen.
De soja wordt gebruik als veevoeder, vee dat voornamelijk als export dient voor Europa. Palmolie zit in ontelbare producten die wij hier zo makkelijk in onze supermarkt vinden en verbruiken.
We kunnen en moeten de omschakeling maken naar een respectvolle relatie met de natuur. Dat kan 'm voor jezelf al zitten in kleine handelingen: meer verplaatsingen met de fiets, overschakelen naar plantaardige voeding en minder vlees of vis eten, herbruikbare verpakkingen kopen voor je drank en boterhammen om mee te nemen, het toerental van je wasmachine lager zetten en de was buiten drogen, het eerste koude water vóór je douche opvangen om het aan de planten te geven enz....
*** Kijk rondom je, leer bij, wees nieuwsgierig, daag jezelf uit! ***
Op mondiaal vlak hoop ik, dat de native people, die op die plekken in de wereld wonen , waar ze nu (en al veel langer) verdreven worden, voor ONZE luxe en rijkdom, dat ze een nieuw thuis vinden, op vruchtbare gronden, zonder angst om verdreven of vermoord te worden.

En wat Amazon betreft: deze gigantische internetwinkel heeft zó’n grote ecologische voetafdruk dat je er beter van weg blijft. Da’s ook beter voor je portemonnee! 

Vanavond, vrijdag 30 augustus, is er de tweede nieuwe maan van de maand,
ook wel zwarte maan genoemd. Ga vanavond eens naar buiten en blijf roerloos staan kijken naar de lucht. Ook al zie je de maan niet, voel naar de stilte en naar haar aantrekkingskracht. Je voelt je er klein en nietig door en tegelijk geeft het zo’n kracht en verbondenheid. Stel je ervoor open, dat zorgt voor meer bewustzijn voor jezelf en voor de natuur.

Klik op de afbeelding om een krachtig lied te beluisteren uit de nieuwe cd van India.Arie: What if....
Yes, we can!

Helende en verbindende activiteiten van Food4Soul
 
° SoulCircle / Sit-in (meditatiegroep) via Timotheus Project op vrijdagavond 13 september. De Sit-ins gaan door elke tweede vrijdagavond van de maand. Dus ook op 11 oktober, 8 november en 13 december 2019.
° SoulCollage® in Leopoldsburg op woensdagavond 25 september.
° Kooklessen 'vegetarisch herfstkoken' op 9 en 23 oktober (70 euro): meer info en inschrijvingen via CCLeopoldsburg.
° Herfst-stiltewandeling op zondagvoormiddag 6 oktober.

Meer info en alle inschrijvingen via www.food4soul.be

Reactie schrijven

Commentaren: 0