Verblinden of verbinden Het groot verlof staat weer voor de deur.
Eergisteren, tegen de avond, regende het heftig en toch liet ik mijn terrasdeur open staan want de afkoeling deed deugd. Plots hoorde ik, als de regen wat minder hard kletterde, het gemekker van schapen. Geen idee waar er hier in mijn buurt schapen grazen. Het deed me wel direct denken aan m’n rondrit door Zuid-Engeland een aantal jaren geleden, in 2012. Daar kon af en toe ook een flinke bui vallen, maar dat gaf ook schoonheid aan de natuur. De blaadjes van de bomen blinken dan, de aarde geurt naar…. aarde, bloemen lessen hun dorst, riviertjes klateren krachtiger…
Op een gegeven moment strandde ik in een klein dorpje langs de kust en wil er een wandeling maken. Een plaatselijke wandelgroep ziet me mijn wandelschoenen aantrekken en de oudste deelneemster (ze was al een eind in de 80) inviteert me om met hen mee te gaan. Dankbaar aanvaard ik dit aanbod. We wandelen door geurige velden met mekkerende schapen, verkennen de rotsen langs de kust en babbelen over België en hoe het leven er verschilt of net niet.  Nadien word ik uitgenodigd om mee soep te gaan eten. Wat een heerlijke namiddag! Ongepland, verbindend, verwarmend…. Het is dit gevoel dat na al die jaren nog leeft in mijn hart.
Misschien leeft het oude mevrouwtje nog (rechts van mij op de foto), zo niet is er toch de blijvende hartverbinding van dat moment.

Belangrijk is te voelen of en waardoor je je laat verblinden of dat je kies voor verbinding. 
Elk moment opnieuw. <3

Klik op de foto om relaxerende muziek te horen, passend bij deze herinnering :-)

Verbindende activiteiten in juli en augustus
 
° SoulCollage® in Geel (locatie ‘tpASSt) op dinsdagavond 9 juli.
° SoulCollage® Timotheus (locatie Siloam in Zonhoven) op vrijdagvoormiddag 12 juli en op dinsdagavond 13 augustus
° SoulCircle / Sit-in via Timotheus op vrijdagavonden 12 juli en 9 augustus (2de vrijdagavond van de maand)
° Walk-in / stiltewandeling op zondag 4 augustus om 10.30u in Beringen op de terril waar ons cohousingproject komt. 

Meer info en alle inschrijvingen via www.food4soul.be

Ook kunnen jullie al inschrijven voor twee kooklessen die ik aanbied: zuiver, eenvoudig, biologisch en veganistisch èn lekker!
Deze gaan door op 9 en 23 oktober 2019 in het buurthuis in Heppen. Inschrijven doe je via het CCLeopoldsburg
Lees hieronder meer over 't pASSt en over Timotheus Project.
Waarom  ‘t pASSt?
In de ateliers van Tpasst vzw (een initiatief voor normaal- tot hoogbegaafde jongeren met ASS) mocht ik al een aantal keer de jongvolwassenen begeleiden in het proces van SoulCollage® (en een aantal kookworkshops). Dit gebeurde op vrijwillige basis, zowel van mijn kant uit als van de jongeren. Ze kwamen puur uit nieuwsgierigheid naar het atelier. Blijkbaar werden ze positief geprikkeld door de kaarten met de afbeeldingen. Nadien werden ze geraakt door hun eigen creaties en door de boodschappen er in hun kaarten zaten.
Ik vind het in ieder geval ferm dat zij zich openstellen in hun kwetsbaarheid. Dat geeft hun kracht en meer inzicht in zichzelf, in hun ziel. Het ASS-aspect verdwijnt op zo'n momenten totaal naar de achtergrond.
Daarom ben ik dankbaar dat ik SoulCollage® in de ateliers van 't pASSt naar een breder publiek mag brengen. 
 
Waarom Timotheus?
Het Timotheus Project is een organisatie die zingeving en spiritualiteit verbindt met menselijke groei en maatschappelijke vernieuwing. Deze organisatie brengt mensen samen en zoekt naar de essentie van hun bestaan. Van daaruit wil men vernieuwende impulsen geven naar spirituele en maatschappelijke vernieuwing.
Activiteiten als SoulCollage® en meditatiesessies passen hier wonderwel in.
 
Na een vormingsdag in oktober 2018 besloot ik mijn SoulCircles te koppelen aan de Sit-ins van Timotheus Project. Sit-ins zijn als deel van hun Active Community Project een manier om in verbinding met anderen zorg te dragen voor de wereld die ons omringt, om onszelf en de aarde heling te geven, om een stilteplek te creëren voor mensen die zoekende zijn in deze uitdagende transitietijden…
In deze bijeenkomsten laten we ons lichaam en geest tot een diepe rust en ontspanning komen, via verstilling, meditatie, visualisatie, kleine oefeningen, verbindende gesprekken… in een huiselijke kring.
Als vrijwillige Sit-in facilitator bij Timotheus engageer ik me zo om vanuit die stilte verbinding te maken met mijn buurt en een weg te tonen naar krachtig zelf-bewustzijn en een nieuwe vorm van actief burgerschap.
Mijn SoulCircles/ Sit-ins vind je vanaf nu terug op de site van Timotheus Project.
Klik hier voor meer info over de Sit-ins van Timotheus Project.

Reactie schrijven

Commentaren: 0