Kritiek of krediet?

Kritiek of krediet?

 Ik ben gevoelig voor woorden die mensen gebruiken en dan hoor ik plots in een betoog van iemand woorden die er voor mij uitspringen.
Alsof er een blurry tekst voor mij verschijnt, waarin die woorden oplichten.
Zo ook met deze twee woorden "kritiek of krediet".
 
Vandaag kozen we voor het Europees parlement, het Vlaams parlement en de Kamer.
De stemmen worden geteld en er wordt een regering samengesteld. Of deze regering voldoet voor jou is nog maar de vraag.
Beter is het te kijken naar hoe jij zelf het voorbeeld kan zijn om de veranderingen aan te brengen die jij wilt zien in deze wereld.
De woorden van Mahatma Gandhi staan nog altijd: “Be the change that you wish to see in the world.”
Kritiek geven op anderen is makkelijk, kritiek geven op jezelf doe je vaak keihard of net niet…
Krediet geven aan jezelf of aan anderen maakt je milder. Je doet het vanuit liefde en mededogen. Telkens weer opnieuw terugkeren naar jouw gevoel en van daaruit actie ondernemen, zonder oordeel, vanuit de universele wetten van het universum. Niet simpel maar wel dé grootste uitdaging waar wij als mens voor staan.

WE ARE THE VOICE!

Klik op de afbeelding om het krachtig lied te beluisteren dat vrouwen over heel de wereld zingen om de wereld te helen <3

 

 

 

Helende samen-activiteiten
 
° SoulCollage® in Geel (locatie ‘tpASSt) op zaterdagvoormiddag 1 juni en op dinsdagavond 9 juli. Inschrijven via www.food4soul.be
° SoulCollage® Timotheus (locatie Siloam in Zonhoven) op vrijdagvoormiddag 12 juli en op dinsdagavond 13 augustus. 
Inschrijvingen via Timotheus vzw. 
° SoulCircle / Sit-in via Timotheus in Leopoldsburg op vrijdagvoormiddag 7 juni ( OPGELET!! Dit is de SoulCircle die vervroegd is , ipv vrijdagavond 14 juni)
Meer info en alle inschrijvingen via www.food4soul.be
 
Lees hieronder meer over 't pASSt en over Timotheus Project.
Waarom  ‘t pASSt?
In de ateliers van Tpasst vzw (een initiatief voor normaal- tot hoogbegaafde jongeren met ASS) mocht ik al een aantal keer de jongvolwassenen begeleiden in het proces van SoulCollage® (en een aantal kookworkshops). Dit gebeurde op vrijwillige basis, zowel van mijn kant uit als van de jongeren. Ze kwamen puur uit nieuwsgierigheid naar het atelier. Blijkbaar werden ze positief geprikkeld door de kaarten met de afbeeldingen. Nadien werden ze geraakt door hun eigen creaties en door de boodschappen er in hun kaarten zaten.
Ik vind het in ieder geval ferm dat zij zich openstellen in hun kwetsbaarheid. Dat geeft hun kracht en meer inzicht in zichzelf, in hun ziel. Het ASS-aspect verdwijnt op zo'n momenten totaal naar de achtergrond.
Daarom ben ik dankbaar dat ik SoulCollage® in de ateliers van 't pASSt naar een breder publiek mag brengen. Voor wie dus in de buurt van Geel woont... Welkom!
 
Waarom Timotheus?
Het Timotheus Project is een organisatie die zingeving en spiritualiteit verbindt met menselijke groei en maatschappelijke vernieuwing. Deze organisatie brengt mensen samen en zoekt naar de essentie van hun bestaan. Van daaruit wil men vernieuwende impulsen geven naar spirituele en maatschappelijke vernieuwing.
Activiteiten als SoulCollage® en meditatiesessies passen hier wonderwel in.

De SoulCircle / Sit-In op vrijdagochtend 14 juni, zal een speciale samenkomst zijn want Jan Meysmans van Timotheus is dan ook aanwezig.

Jan komt observeren, want het is voor mij een ‘test’ Sit-in.
Na een vormingsdag in oktober 2018 besloot ik mijn SoulCircles te koppelen aan de Sit-ins van Timotheus Project. Sit-ins zijn als deel van hun Active Community Project een manier om in verbinding met anderen zorg te dragen voor de wereld die ons omringt, om onszelf en de aarde heling te geven, om een stilteplek te creëren voor mensen die zoekende zijn in deze uitdagende transitietijden…
In deze bijeenkomsten laten we ons lichaam en geest tot een diepe rust en ontspanning komen, via verstilling, meditatie, visualisatie, kleine oefeningen, verbindende gesprekken… in een huiselijke kring.
Als vrijwilliger bij Timotheus engageer ik me zo om vanuit die stilte verbinding te maken met mijn buurt en een weg te tonen naar krachtig zelf-bewustzijn en een nieuwe vorm van actief burgerschap.
Klik hier voor meer info over de Sit-ins van Timotheus Project.
Je bent dus van harte welkom op vrijdagvoormiddag 7 juni om 10.00u.
Deelname: 5 euro

Reactie schrijven

Commentaren: 0