Fake or faith

Als je deze woorden uitspreekt, is er niet zoveel verschil, terwijl de betekenis ervan wel een wereld van verschil oproept.
Waarin heb jij vertrouwen? Wat is voor jou fake?
Laat me starten met een filmtip:

Alpha.
Een mooi en avontuurlijk verhaal over hoe 20.000 jaar geleden de mens vriendschap sloot met een wolf, waardoor de loop van de menselijke beschaving veranderde. 
Het is vooral een prachtige film over moed, volharding, geloof in eigen kunnen, vriendschap en liefde.


De commentaar van Morgan Freeman geeft deze film nog een extra dimensie:

 

“Het kan ons verrassen: de reizen die we ondernemen en wie ons vergezelt.

Maar vaak blijkt uit de zwaarste reizen wie we zijn, waartoe we in staat zijn en

 

van wie we houden. “


Hoe zwaar is jouw reis?

Waartoe ben jij in staat?

Waarin heb jij vertrouwen?

 

Ik geloof dat een mens sterker en moediger is dan hij of zij denkt.

Elk moment heb je de keuze om bij jezelf naar binnen te kijken en te voelen wat je kan doen in een bepaalde situatie. De kunst is om te handelen in overeenkomst met wie je ècht bent, los van allerlei concepten waarmee je opgevoed en geconditioneerd bent.

In kritieke situaties is het je instinct dat overneemt. Ons lichaam is hier nog op geprogrammeerd sinds ons ontstaan. In onze huidige wereld zijn er nog zelden kritieke situaties waarin we moeten vluchten of vechten voor ons voortbestaan. Er loert immers geen leeuw of tijger meer om de hoek. Toch ervaren we veel situaties als bedreigend. Stress op het werk, ruzies met vrienden, te laat komen voor een belangrijke afspraak, hoge rekeningen .… allemaal dingen die iets in ons triggeren en waarvoor we zouden willen wegvluchten. Maar dat gaat niet, we kunnen er schijnbaar niet onderuit. Tegelijk maakt ons lichaam extra stresshormonen aan. Dat gebeurt onbewust. Positief bekeken duwen die stresshormonen ons voorwaarts, laten zij ons dingen realiseren waarvan we niet wisten dat we dit in ons hadden. Goed natuurlijk! Jammer genoeg ontstaat er ook veel negatieve stress omdat we niet meer alles in de hand hebben. Dan voelen we ons ongelukkig of hebben we fysieke klachten waardoor we vaak tot stilstand komen en niet meer voluit kunnen leven.

 

Hoe mooi zou het zijn als we konden ontstijgen aan de druk van buitenuit?

Hoe mooi zou het zijn om je meer jezelf te voelen?

Hoe mooi zou het zijn als je meer je eigen waarheid zou durven spreken?

Hoe mooi zou het zijn als je meer op jezelf leert vertrouwen?

 

Meditatie, wandelen in de natuur, je bewust worden van beperkende gedachten, zuiverder eten,…. allemaal zaken die jou hierin kunnen helpen. Het levert je vrijheid op.

 

Er zijn genoeg boeken in de boekhandel die gaan over dit onderwerp. Hier een mooi boek dat ik momenteel aan het lezen ben: Michael Singer: 'Geluk zonder voorwaarden'

 

Ik wens je veel ontdekkingsplezier!


Ik nodig je uit op volgende activiteiten voor maart en april, om samen met anderen op ontdekking te gaan naar andere, onbekende oorden, die ons wel eens zouden kunnen verrassen.

 

** Kooklessen  op 13/3 en 3/4 in het buurthuis in Heppen. Inschrijven via het CCLeopoldsburg.

Voor de kookles op 13/3 zijn nog maar een tweetal plekjes vrij.

 

** Meditatie SoulCircle op 8/3 en op 12/4 = telkens de 2de vrijdagavond van de maand.

 

** Vegan-beurs in Heppen op 24/3, georganiseerd door restaurant De Gastvrijheid en EVA Limburg.

 

** EXTRA:  ZWERFVUILWANDELING.

Zelf probeer ik probeer regelmatig in het weekend één tot twee uurtjes vrij te maken om zwerfvuil op te rapen in de straten in mijn buurt. Graag zou ik dit eens in groep willen doen en in een bos. Ik zorg voor stokken en zakken. Laat via een mailtje weten dat je graag meedoet. Dan zorg ik voor voldoende materialen. Heb je zelf een grijpstok, breng hem maar mee. Breng zelf zeker werkhandschoenen mee. Mail naar germaine@food4soul.be of via onderstaande knop.

 

datum: zondag 17 maart

uur: 10.30u tot 12.30u

plaats: zwembad De Merel, Zwarte Spechtstraat 57 in Heppen

 

 

** Je kan bij mij ook terecht voor individuele coaching met behulp van SoulCollage®.

Reactie schrijven

Commentaren: 0