Power to the people

Dag mooie mede-mens

The times, they are changing.
 

 

Wat verandert er toch allemaal tegenwoordig?
Het hangt er vanaf hoe je naar de wereld kijkt, door welke bril. Elke dag staan er nog files op de wegen, ze worden alleen wat langer.
Elke dag is er wel een politicus die zijn vingers verbrandt en liegt dat ie zwart ziet, de ene al wat opvallender dan de andere.

Tegelijk komt er een heel andere beweging op gang, eentje die lang onder de radar bleef, maar zich nu beetje bij beetje laat zien. Deze beweging heeft niks met macht of geld te maken. Het is een beweging die te maken heeft met verbinding en zachtheid. Met schoonheid en kracht. Met innerlijke drive en tevredenheid.
De kinderen, jongvolwassenen en volwassenen die meestappen in de klimaatmarsen zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik mocht het ervaren, vorige week zondag. Tussen 70.000 andere mensen meelopen en meebrullen: ‘’Plus chaud, plus chaud, plus chaud que le climat’’… het heeft wel iets.
Hopelijk spoort het ons allen aan om ons steentje bij te dragen, hoe moeilijk het ook is om los te komen van het consumptiepatroon dat de grote bedrijven ons in de strot duwen, elke dag opnieuw. Daar kunnen we voor kiezen, of beter gezegd, niet voor kiezen. Alles begint met ons bewuster te worden van wie de touwtjes in handen heeft en waarom.
Tijd dat we zelf de touwtjes in handen nemen!
 
Daarom dit lied van John Lennon uit 1971: “Power to the people”.  Al 48 jaar oud maar nog zó actueel. Klik op de foto om het lied te beluisteren.
Jean Bosco Safari bracht deze song tijdens zijn ‘Tribute to John Lennon’  op 19 januari in het CCLeopoldsburg en heel de zaal zong mee. Kippenvel!

Reactie schrijven

Commentaren: 0