Kerncentrale of krachtcentrale?

 

 

Wil je een nieuwe kerncentrale of bouw je je eigen krachtcentrale?

 

De Sit-in facilitatortraining bij Timotheus Project in Affligem, op zondag 30 september, inspireerde mij bij het vinden van deze titel. Samen met Christine Lenaerts van de Banyan Tree carpoolden we naar ginder op een stralende en zonnige herfstzondag. 

Met een twintigtal andere mooie mensen doken we deze dag in het proces van meditatie en het supramentale veld. 

 

Maar laat me eerst een filmtip geven: Demolition. Klik op de foto voor een korte trailer van deze film.  

 

Deze film gaat over een man die zich pas na de dood van zijn vrouw realiseert hoe hij écht kan leven.
Tot dan had hij een kantoorjob bij zijn schoonvader met elke dag dezelfde routine en elke dag de hoop op meer winstgevende praktijken.
Nu wordt hij anders wakker. Hij wordt nu pas echt WAKKER.
Hij realiseert zich dat hij wel van zijn vrouw hield, maar dat hij die liefde niet onderhield.
Dan begint hij zich letterlijk een weg te banen naar een nieuw leven, waarbij hij zijn oude leven vernielt, ttz… al het materiële waaraan hij hechtte omwille van zijn status, maakt hij letterlijk stuk. Tegelijk ziet hij dingen die hij tevoren nooit zag of lette hij er niet genoeg op -zoals hij zelf zegt?
Hij neemt afstand van zijn oude leven en neemt een nieuw en rijker leven op.
De film is echt de moeite om eens te bekijken! 

Tijdens gesprekken in een SoulCircle (m’n maandelijkse meditatiegroep) is dit ook al eens ter sprake gekomen: is het werkelijk zo, dat je eerst iets vreselijk moet meemaken om te ont-waken?
Niet noodzakelijk, en wat voor de ene vreselijk is, is voor de andere misschien peanuts.
Feit is wel dat alles wat je tegenkomt in je leven en wat jou triggert, ervoor zorgt dat je je anders gaat gedragen. Ofwel word je blij om iets, ofwel kom je in opstand, word je boos of verdrietig, ofwel ga je schijnbaar neutraal verder met je leven …  Het is des mensen om emotioneel te reageren op situaties.
De mooie weg begint pas wanneer je je bewust wordt van je reacties op zo’n situaties. Dan kan je keuzes maken en hoef je niet slaafs je reacties te volgen. Vooral als je gedachten met je aan de haal gaan, wordt het moeilijk. Hoe kan je dan stilstaan om te kijken wat er juist aan de hand is?
Wij zijn helaas geprogrammeerd om met onze mind oplossingen te zoeken voor problemen die onze mind net gecreëerd heeft. Dat werkt niet. Het is de oorzaak van het niet-welbevinden van de mensen in onze samenleving, van de stress die we oplopen en die we schijnbaar niet kunnen ontlopen.
Als uit een onderzoek van de Vlaamse overheid blijkt dat één op de vier jongeren in Vlaanderen zich in een risicogroep voor zelfdoding bevindt, is dat echt wel een teken van ‘cry for help’. Waar is het welbevinden, de mentale veerkracht en het zelfvertrouwen naartoe bij deze jongeren?
 
In de opleiding Sit-in facilitator in Affligem, heb ik nog maar eens gehoord en gevoeld wat meditatie en stilte kan betekenen voor ons. De jongste deelnemer bij deze training was 23 jaar. Om maar te zeggen dat er geen leeftijd plakt op de zoektocht naar meer diepgang en naar verbinding met jezelf.  Knap van deze gast! Dat hij de stuurloze jongeren uit het onderzoek mag inspireren dat er andere wegen te bewandelen zijn.

Voel je nu hoe ik aan de titel kom? Een krachtcentrale zit in elk van ons. We dienen ze te ontstoffen, te oliën en op gang te helpen. Met meditatie en aandachtsoefeningen krijgen we deze krachtcentrale terug aan het draaien, waardoor we dichter bij onszelf komen en met meer veerkracht in verbinding kunnen staan met ons aardse leven.

Binnenkort doe ik m’n SoulCircles onder de koepel van Timotheus en voel ik me gedragen en opgenomen in deze community. Allemaal welkom! 

Ik heet je welkom op de volgende activiteiten

  • 12/10: SoulCircle (meditatiecirkel)  
  • 26/10: Pendelen onder begeleiding van Christine Verbraeken van Praktijk Uchawi
  • 28/10: Stiltewandeling in Pijnven te Hechtel-Eksel om 10u 
    De kooklessen 'Koken met Japanse ingrediënten' waren al snel volzet. In het voorjaar komt er een nieuwe reeks, als ik terug kan samenwerken met het CCLeopoldsburg.
  • Op afspraak: individuele begeleiding via SoulCollage®, naar een evenwichtiger, rustiger en zuiverder leven. 

Je kan telkens doorklikken naar de website voor meer info of voor inschrijvingen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0