Eenzaam zijn of één zijn?

Welk gevoel krijg je als je naar deze afbeelding kijkt? Krijg je een gevoel van eenzaamheid of voel je je één met al wat is? 
Zelfs het gevoel van eenzaamheid mag er zijn. Want dat is het gevoel dat nu leeft in jou. Erken het en omarm het. Exploreer het, ga op zoek vanwaar dat gevoel van eenzaamheid komt. Misschien kom je dan uit bij een verlangen om je één te voelen, één met al wat is.

Ik had mezelf de afgelopen vakantie een stilteweek cadeau gedaan. Fijn in een yurt in de Ardennen, alleen met een boek en de natuur. Meer had ik niet nodig om me één te voelen met het mooie dat ik ontdekte tijdens de wandelingen of als ik 's nachts opstond om de heldere sterrenhemel te zien en het machtige te voelen van die mysterieuze kosmos rondom ons. 

Het was sowieso een oefening in slow living, om zonder klok te leven en gewoon te doen wat er op dat moment in je opkomt. Alles vertraagt erdoor, je gaat alles beter gewaar worden. Dat gevoel zorgt voor verbinding met alles rondom jou. Van het kleinste beestje tot het ruime universum. Dan besef je dat je nooit eenzaam hoeft te zijn als je die verbondenheid toelaat. In de eerste plaats herstel je zo de verbondenheid met jezelf en voel je je één met alles wat je hart je ingeeft. Wees er dankbaar voor.

Kijk eens naar onderstaand filmpje. Het is een prachtige vertraagde opname van hoe zo'n klein beestje als een ladybug, in staat is om te vliegen. 

Slow living = 
Hoe trager je kijkt, hoe meer je ziet.
Hoe trager je wandelt, hoe meer je ontdekt.
Hoe trager je leeft, hoe meer je leeft. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0