Ontdek!

Gisterenavond heb ik kunnen kijken naar een documentaire van een zanger die ik niet alleen bewonder omwille van zijn prachtige muziek maar ook omwille van zijn persoonlijkheid: Bruce Springsteen. Mijn zus had deze docu opgenomen voor mij, zodat ik na het babysitten rustig onderuit kon zakken om 'm te bekijken. 

In mijn jonge jaren was hij echt mijn idool. Ik kocht haast al zijn platen of cd's, had posters ophangen en ging een paar keer naar een optreden. Die waren altijd fantastisch, vol tomeloze energie!
In deze documentaire 'In his own words' praat Bruce openhartig over zijn jeugd, zijn moeilijke verstandhouding met zijn vader, zijn warme relatie met zijn moeder, over zijn ontmoeting met zijn vrouw, over hoe hij uitgroeit tot wereldberoemd rockicoon. 

Op een gegeven moment vertelt hij hoe hongerig hij altijd was/is naar kennis om 'het ware' achter alles te ontdekken. 
Dit zinnetje raakte mij. Ik herken het ook in mezelf. Bij alles wat ik lees, hoor en ervaar probeer ik te ontdekken hoe het mechanisme is, dat erachter steekt. 
Als kind ging ik ook altijd al op ontdekking. Het triviale was niet meer genoeg voor mij, ik wilde steeds méér, was hongerig en nieuwsgierig naar wat er in de wereld gebeurde.

Nu ben ik eerder nieuwsgierig en hongerig te voelen en te ervaren naar wat er in mezelf gebeurt, als reactie op alles wat er in de wereld gebeurt.
 Soms komt er angst opzetten. De kranten en nieuwsberichten staan immers vol met negatief nieuws.
Wil ik dit zodanig laten binnenkomen dat het me verlamt?
Of wil ik doen alsof het er niet is?

Geen van beide opties leert me iets. Van sterrenbeeld ben ik een weegschaal. Tijdens een meditatie kreeg ik het beeld van zo'n weegschaal, met aan de ene kant allemaal rottend fruit en aan de andere kant allemaal gezonde, lekkere rijpe vruchten. Zo kunnen we naar deze wereld kijken. Leggen we nog meer rotte vruchten op de weegschaal of laten we de balans doorwegen naar de kant van de mooie gezonde vruchten? Liever wil ik in mijn beperkte wereld meewerken aan mooie, liefdevolle vruchten en zo de wereld rond mij een mooiere plek maken.

Dat is elke dag een uitdaging; rotte vruchten kunnen nogal een geurtje afgeven :-) Dit is ook een oproep aan jullie allemaal om meer blozend en gezond fruit op de weegschaal te leggen. En ontdek wat het dan met je eigen leven doet. Alle beetjes helpen, nietwaar?

And all we have to do is waiting for a sunny day (klik op de afbeelding)

Bruce Springsteen – Waitin' On A Sunny Day Lyrics

It's rainin' but there ain't a cloud in the sky
Musta been a tear from your eye
Everything'll be okay
Funny thought I felt a sweet summer breeze
Musta been you sighin' so deep
Don't worry we're gonna find a way

I'm waitin', waitin' on a sunny day
Gonna chase the clouds away
Waitin' on a sunny day

Without you I'm workin' with the rain fallin' down
Half a party in a one dog town
I need you to chase the blues away
Without you I'm a drummer girl that can't keep a beat
And ice cream truck on a deserted street
I hope that you're coming to stay

I'm waitin', waitin' on a sunny day
Gonna chase the clouds away
Waitin' on a sunny day

Hard times baby, well they come to tell us all
Sure as the tickin' of the clock on the wall
Sure as the turnin' of the night into day
Your smile girl, brings the mornin' light to my eyes
Lifts away the blues when I rise
I hope that you're coming to stay
Songwriters: BRUCE SPRINGSTEEN
Waitin' On A Sunny Day lyrics © Downtown Music Publishing

Reactie schrijven

Commentaren: 0