Idle no more!

Dag mooie mede-mens

 

Afgelopen vrijdag mocht ik in het CCLeopoldsburg van een prachtig optreden genieten.
Ulali Project, drie vrouwen (meestal 4), Amerikaanse natives, putten uit eeuwenoude traditionele canoe-songs en laten hun samenzang doordringen met gospel en blues. De zangeressen zijn een stem van hun voorouders en zorgen met hun repertoire ervoor dat hun twee belangrijkste thema's gehoord worden, nl. inheemse rechten en het milieu. 
De groep rond Pura Fé strijdt voor een ecologischer wereld en voor rechten van de Indianenstammen.
Via hun songs benadrukken ze dat we allemaal verbonden zijn en elkaar nodig hebben om te overleven. Niet alleen als mens, maar ook de planten, de dieren, het water en de lucht. Deze dames droegen ook hun steentje bij aan de protesten rond de Dakota Access Pipeline in Noord-Dokota. De song 'Idle no more' spoort ons allen aan om niet meer te treuzelen en om land en water te beschermen.
Klik op de afbeelding en geniet mee.

Ik heb altijd al iets met Indianen - American Natives - gehad. Als kind tekende ik in een schriftje alleen maar totempalen.

Jammer genoeg heb ik dat schriftje niet meer :-(
Hun hele manier van leven spreekt me erg aan, vooral hun kennis en wijsheid over de natuur en hun respect voor de natuur. Het hele gebeuren rond de Dakota Access Pipeline speelde me de laatste tijd ook parten. Een gevoel van hopeloosheid, van hulpeloosheid en uitzichtloosheid overviel me soms. Deze drie vrouwen hebben echter een boodschap van hoop en kracht uitgestraald waaraan ik me kan optrekken. Pura Fé sprak over de voorlichting en de educatie die nu overal verspreid wordt. Mensen bewust maken van wat er in de wereld gebeurt, daar wil ik mijn steentje toe bijdragen. Vanuit mijn eigen kleine thuis in Leopoldsburg... mensen bewegen het anders aan te pakken, op gebied van voeding, milieu, zelfzorg...

Want zorgen voor Moeder Aarde is zorgen voor onszelf.

Reactie schrijven

Commentaren: 0