Kooklessen natuurlijke voeding

In Zeno, de bijlage van DeMorgen van 18 februari, sprak Siddhartha Mukherjee* over zijn inzichten in de huidige geneeskunde. Over het volgende wat hij zei was ik verbaasd en toch eigenlijk ook niet: "Het menselijk lichaam is een universum van miljarden chemische reacties per seconde. Maar van al die reacties is amper 0,025 procent te beïnvloeden met onze huidige medicinale geneeskunde. Als je de menselijke fysiologie bekijkt als een wereldwijd telefoonnetwerk, dan beperkt onze hele medicinale chemie zich tot een telefoniste in Wichita, Kansas, die aan een stuk of tien telefoonlijnen zit te sleutelen."
Ook zijn stelling: 'We moeten van binnen naar buiten werken, niet omgekeerd' onderschrijf ik vanuit het luik voeding.
Voor mij is wat we in ons lichaam brengen als voeding, minstens zo belangrijk als gezonde lucht, een stressvrije omgeving en lieve mensen in je buurt.

 
*Indiaans-Amerikaanse oncoloog en hematoloog. Hij onderzoekt verbanden tussen stamcellen en bloedziektes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0