Voelen jullie het ook?

Dag mooie mede-mens. Voelen jullie het ook?

 

Na vier dagen aan huis gekluisterd te zijn wegens een acute buikgriep was ik zo opgelucht dat ik gisteren beter was en naar buiten kon, de frisse lucht in. Wat een prachtige dag was het! Bij een wandeling in het bos kon ik de lente al proeven, kwetterden de vogeltjes dat het een lieve lust was, begon het laatste laagje ijs te ontdooien, spreidde een dagpauwoog zijn vleugels weldadig in de zon... zoveel mooie dingen om te bewonderen en over te verwonderen!

Zie onderaan de uitnodiging voor de wandelactiviteit van februari.

Gisterenavond heb ik samen met vriendin Conny kunnen genieten van een lezing van Ish Ait Hamou in Overpelt. Wat een eerlijke, humoristische en warme jonge man is dat! Hoe hij begeesterd kan vertellen over de schrijfmicrobe... Ik denk dat het besmettelijk is!

 

De dagen die ik thuis zat, kon ik, naast de fysieke ongemakken, op een rustig tempo invullen met lezen, slapen, muziek beluisteren... Laat ik volgend verwarmend lentelied met jullie delen. Klik op de foto!

Daar word je toch vrolijk van niet? Even alle zorgen aan de kant! 

Volgend verhaaltje pakte mij omdat ik het zelf ook al eens meegemaakt heb, en jullie misschien ook. Je kent het wel.

Je bent op vakantie, je gaat een oud kasteel bezoeken en wilt in elke kamer snuffelen. Je gaat ook naar de kelder, je komt bij een prachtige oude deur met een koperen plaatje van WC want je moet dringend. Je probeert de deur te openen maar tevergeefs, ze is dicht.

Na een paar keer proberen, trekken, duwen  – een oude deur klemt meestal wel – ga je hulp vragen.

De conciërge komt je helpen en zegt doodeenvoudig: “Duw de klink omhoog in plaats van omlaag”.

Deze cruciale aanwijzing had je nodig om de deur te openen.

 

Zo kun je je vaak in je leven afvragen of iets moeilijk of makkelijk is. Zonder de juiste strategie, hulp of tip kan iets vreselijk moeilijk zijn.

Maar met de juiste info dan ook weer belachelijk simpel. Soms doen we dingen vanuit een automatisme, omdat we het zo gewoon zijn, omdat we de weg van de minste weerstand kiezen.

Als dan zo’n automatisme niet meer werkt of voldoet, dan slaan we tilt of vallen we uit ons patroon.

Aan ons om op zo’n momenten de klink omhoog te tillen om een totaal nieuwe ervaring op te doen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0