Een nieuw jaar

Dag mooie mede-mens


Een waterig zonnetje breekt door de grauwe wolken deze middag. Het dunne laagje sneeuw dat zich vannacht te slapen heeft gelegd op elk takje van de bomen, druppelt eraf door het beetje warmte dat de zon geeft.
 
Ik wandel terug van de nieuwjaarsreceptie van mijn werk. Daar werd gezegd dat het woord dat 2016 heeft beheerst ‘angst’ is.

Het hangt er natuurlijk maar vanaf vanuit welk perspectief je kijkt. Een boer zal anders naar een glooiende weide kijken dan een projectontwikkelaar die een strakke woonwijk erop wil plaatsen.
Ik probeer meer en meer mijn focus te verleggen op wat goed en mooi verloopt in deze wereld.

Mijn krantenabonnement en mijn tvabonnement heb ik alvast opgezegd.
Ik vind gelukkig mijn weg op sociale media waar talloze goednieuwsberichten gedeeld worden zoals volgend filmpje, dat hopelijk iedereen een warm gevoel bezorgt. 

There's always a silver lining
Bless those who know what that is
We think we need everything
But the love's found in a wrong kind of dreams
There's always time to ask for help
There's always space to find your ways
The times you're weak storms ahead
Sometimes you hide or you run away
All clap your hands
Go ahead, clap your hands
All clap your hands
Let go, clap your hands
Because we afraid of loosing
We have lost, and we,
But there's always something to win
The demon isn't hard as you make it seem
There's always room to make mistakes
There's always time to make,
There's no shame to ask for help
There's always hop of helping hand
All clap your hands
Go ahead, clap your hands
All clap your hands
Let go, clap your hands
Take your chance
Take your chance
Don't be scare to make a change
Take your chance
Take your chance
Don't be scare to make a change
All clap your hands
Go ahead, clap your hands
All clap your hands
Let go, clap your hands
 


Want wat als we allemaal onze focus verleggen op zo’n positieve berichten? Sommigen zullen het melig vinden, de overvloed aan feelgoodberichten. Ik verkies te voelen naar de kracht van deze berichten, eerder dan dat ik waarde hecht aan politieke uiteenzettingen waarin iedereen zijn gelijk wil halen. Hier speelt sowieso een opbod van de sterkste.
Ik hecht liever waarde aan datgene wat ons verbindt, nl warmte, aandacht, liefde…
Fouten maken we allemaal. Laten we in 2017 naar onszelf in de spiegel kijken en vergeven, met vallen en opstaan en groeien naar meer begrip, respect, nederigheid en mededogen voor alle leven hier op aarde.
In de zweethutceremonie die ik heb mogen meemaken van oud op nieuw, heb ik samen met zo’n 45 andere mensen intenties mogen neerzetten vanuit diepe verbondenheid met Moeder Aarde, met  het mooie in onszelf en in de ander.
We deelden er de warmte van de stenen, de koude van de grond, het verfrissende van het water, het genot van een druif, het zoete gezang van oude liederen, het indringende licht van één kaarsvlammetje, de stilte van het naar binnen keren, de geur van dennenolie op de hete stenen… hieruit is zoveel samenhorigheid en een mooie  energie ontstaan die we de wereld hebben ingezonden. En zoals het vuurwerk de omgeving verlichtte die nacht, zo hebben we ook onze energie verspreid met een boodschap van hoop, licht en liefde. Mijn jaar 2016 heb ik afgesloten met zoveel moois in m’n rugzak. Wat eruit springt is natuurlijk het huwelijk van mijn dochter Annelies met haar vrouw Tessa, het opstarten van mijn bijberoep Food4Soul, de vele inspirerende kooklessen, m’n training rond Vrouwelijk Leiderschap  van Yulia Stark, een intens weekend rond Innerlijke Vrijheid via E.A.S.T. Institute en nog zoveel meer.
Ook dankzij jullie, die mij aangespoord hebben om verder te doen met mijn verhalen, de songs die ik deel, … ervaar ik de verbondenheid die balans maakt met facetten van mijn leven die minder in evenwicht zijn. Dankjewel! Elke dag is een nieuwe kans om te oefenen, inzichten op te doen en te groeien als mens.
Dat wens ik jullie ook voor 2017, dat je in alle vertrouwen de weg vindt naar je groeipad als mens.
In licht en liefde
Germaine
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0