SoulCollage®

Dag mooie mede-mens

Net op m'n 53ste verjaardag kan ik deze nieuwsbrief versturen. Ik ben weer een mooie stap verder op mijn levenspad. Het laatste weekend van september heb ik een waardevolle en intense vijfdaagse training gevolgd tot SoulCollage® facilitator. 

Lucy Schaaphok, een Nederlandse dame die SoulCollage®  vanuit Amerika naar Nederland heeft gehaald, gaf deze training voor het eerst in België. Op het zeer mooie domein Koningsteen in Kapelle op-den Bos hangt zo'n fijne energie en ben ik samen met zeven andere mooie dames met volle goesting in dit innerlijk proces gedoken.


Ik heb in mijn leven al zoveel fijne creatieve dingen gedaan en geleerd, waarbij het deugd deed om even uit mijn hoofd te gaan, om die gedachtenstroom on hold te zetten en de tijd om je heen te vergeten. Het proces van SoulCollage® heeft mij doen ervaren wat het is om niet alleen creatief bezig te zijn, maar tegelijkertijd naar je gevoel en je innerlijke te gaan. Dan ontdek je gevoelens, beelden en kwaliteiten van jezelf die al lang ondergesneeuwd zitten. Door dol mee te draaien in structuren, opgelegde normen en regeltjes lopen we onszelf voorbij en vergeten we te Leven.  

Hebben we niet allemaal last van stemmetjes in ons die kritiek geven, die ons schuldig doen voelen, die ons confronteren met onze zwakke plekken, die ons slecht en onvoldaan doen voelen... ? Volgend filmpje geeft goed weer wat er in ons binnenste soms allemaal speelt. Zien we onze black spots of kunnen we ook onze kwaliteiten zien? Met dank aan zoon Sander die mij dit filmpje deelde op Facebook :-)


SoulCollage® is een simpel, leuk, creatief en intuïtief proces om jezelf beter te leren kennen.
Voor SoulCollage®heb je geen artistiek talent nodig.
Je werkt met allerlei afbeeldingen uit tijdschriften waar je je toe aangetrokken voelt. Je knipt of scheurt ze uit en plakt ze in een collage op een kleine kaart. Zo voeg je beelden samen tot een groter geheel waarin je eigenschappen van jezelf gaat ontdekken.
Dit proces geeft je op een wonderlijke wijze toegang tot je innerlijke wijsheid.
En wat het mooiste is: je doet het volledig zelf! Jij bent het zelf, die spreekt vanuit de kaart!
Bij het SoulCollage®-proces is het samen maken en het samen delen van de kaarten met andere deelnemers van een grote toegevoegde waarde. En het zijn heus niet alleen vrouwen die dit graag doen. Ook mannen ervaren de diepte van het proces met hun persoonlijke inzichtkaarten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0