Be the change you want to see in the world

Dag mooie mede-mens

 

Regen en de 24 uren van Zolder... dat heeft vorige maand een beetje parten gespeeld voor de ochtend-en avondwandelingen die ik gepland had. Gelukkig heeft alles een keerzijde en is samen boterhammetjes eten in de auto ook een fijne belevenis !

Op momenten dat het dan wel mooi weer was, ben ik regelmatig gaan fietsen. Leve het toeristisch fietsroutenetwerk! Soms wilde ik wel eens streken verkennen, wat verder weg. Mijn oude Citroën Berlingo is dan prima geschikt om er mijn fiets in te steken en een ander vertrekpunt te kiezen. Op een rustig tempo fietsen op plaatsen waar je nog nooit geweest bent, heeft voor mij iets van op reis zijn. Je bekijkt en ervaart alles anders. Zo heb ik veel schoonheid gezien: in boomkruinen, in bloeiende struiken, in witte wolken tegen een felblauwe lucht, in waterkringen door kleine schrijvertjes... Als kind en tiener genoot ik ook van rustige fietstochtjes met een vriendin, vooral tegen het einde van de zomervakantie als de heide dan prachtig purper kleurt. Leren kijken met andere ogen laat je veel van die schoonheid ontdekken. En soms naar boven kijken ipv naar beneden :-)

Schoonheid is ook een remedie tegen angst, ergernissen en droefheid. Schoonheid die we zelf kunnen opzoeken en delen met elkaar. Slongs Dievanongs verwoordt het met een quote van Gandhi: "Be the change you want to see in the world". Beluister hier het interview van Slongs tijdens het programma Winteruur met Wim Helsen, waarin zij vertelt hoe ze onbewust die zin is gaan toepassen in haar leven. Nicole en Hugo en 'den Dalai' hebben haar ook geïnspireerd tot een schoner leven. 
Ik hou wel van haar directe en eerlijke stijl :-)

https://www.canvas.be/video/winteruur/2015-2016/slongs-devanongs

 


Muziek is voor mij ook zo'n instrument dat lelijkheid, moeilijke momenten en demonen doet verzachten.
Zoals in de vorige nieuwsbrieven wil ik jullie nu ook weer laten kennismaken met een krachtig lied voor een betere wereld, tegen de Donald Trumps en Erdogans van deze wereld. Ben Harper zingt over zijn geloof in een betere manier (van leven).

I'm a living sunset 
Lightning in my bones 
Push me to the edge 
But my will is stone 

Fools will be fools 
And wise will be wise 
But i will look this world 
Straight in the eyes 

What good is a man 
Who won't take a stand 
What good is a cynic 
With no better plan 

Reality is sharp 
It cuts at me like a knife 
Everyone i know 
Is in the fight of their life 

Take your face out of your hands 
And clear your eyes 
You have a right to your dreams 
And don't be denied
I Believe in Better Way

Reactie schrijven

Commentaren: 0