Stef Bos

Dag mooie mede-mens

 

Juli en augustus. Als kind keek ik zo uit naar deze twee lange vakantiemaanden. Ze staan in mijn beleving gelijk met elke dag zon, spelen in de zandbak, toertjes fietsen rond het huis met de enige kinderfiets die we hadden, uren vliegeren en dromend staren naar de lucht, ravotten in het bos, wegzinken in een goed boek, net voor het donker terug thuis zijn...

Het verlangen, om zo zorgeloos als een kind de natuur in te trekken, is er nog steeds. Reizen zegt me om verschillende redenen niet zo veel meer. Des te meer geniet ik van wandelingen door bossen en velden, langs holle wegen en waterpoelen. Daar zie ik de kringloop van het leven in de bomen, in de bessenstruiken, in de bloeiende planten. Daar voel ik me deel van het universum en kom ik tot rust.

Onlangs nog las ik het volgende in een interview met Stef Bos: 

" Ik probeer de dood van mijn vader aan mijn zoon uit te leggen. Ik stelde zijn opa voor als een blaadje van een boom. Dat groene blaadje is gegroeid en verkleurd, was misschien op zijn mooist als dieprood blad en is uiteindelijk verdwenen. Maar de boom staat er nog altijd."

En hij besluit: " Ik ben slechts een deel van een organisme. Het leven begint niet bij mijn geboorte en eindigt niet bij mijn dood, het leven gaat gewoon door. Ik zie mezelf als een deel van een groter geheel, een schakel in de keten en ik probeer iets door te geven van wat ik zelf heb gekregen. Dat probeer ik oa. met mijn muziek."

Mooi gezegd toch!

En hij zingt ook van die prachtige pareltjes van liedjes:

Luister maar naar het volgende nummer: 'Kom op'.

Ik hoef dit filmpje maar te bekijken en te beluisteren en ik beleef een mooie reis :-)

Voel jij ook zo die verbondenheid met de natuur? Ben je ook een buitenmens die graag de stilte opzoekt om tot rust te komen naast al het hectisch gedoe van tegenwoordig?
De avonden en ochtenden in een bos vind ik het zaligst. Je ervaart nog meer de stilte en je ziet dieren die je overdag niet ziet of hoort.

Reactie schrijven

Commentaren: 0