OPEN HUIS voor innerlijke rust in verbinding met gelijkgestemden_ 2

Dag mooie mede-mens

 

Deze nieuwsbrief was bijna klaar om te versturen, toen het wereldse geweld wel heel dichtbij kwam op dinsdag 22 maart. Allerlei beelden en commentaren flitsen over en weer. Zelf werd ik ook heen en weer geschud. Verdriet, ongeloof, machteloosheid, angst, kwetsbaarheid, bezorgdheid, kwaadheid,... allerlei emoties borrelden op door elkaar... dat is ook menselijk... Na een wandeling in de natuur kwam ik echter tot rust en voelde ik terug de verbondenheid met mijn omgeving, hoorde ik de vogels fluiten, voelde ik de warmte van een beetje zon. Deze energie deed me deugd. De angst die toch wel in mij gekropen was en me wat verlamd had, gleed van me af.
Vandaag, 24 maart, hoor ik o.a. op Studio Brussel, dat er liedjes gedraaid worden die een boodschap van liefde en hoop in zich dragen. Mooi vind ik het, dat men op de radio, een medium dat toch iedereen bereikt - ook de mensen zonder Facebook - zo'n hoopgevende, troostende of liefdevolle nummers op aanvraag draait.

In mijn tweede Open Huis wil ik de natuur een belangrijke plek geven. De verbondenheid met de aarde, de lucht, het water, de stilte, het vogelgezang .. doen mij dankbaar stilstaan bij het leven. Dit leven voelen, met je blote voeten in het gras lopen, met je handen woelen in vruchtbare grond, regendruppels op je aangezicht krijgen... alle zintuigen worden zo geprikkeld om te ontvangen wat gratis en voor niks is. Alles wat je hart op deze manier kan ontvangen, is de beste remedie om angst en verdriet te boven te komen. Als dit dan ook nog kan, samen met andere mede-mensen, krijg je een nog mooier cadeau. Uitwisselingen van liefde, complimentjes, knuffels.. doen ons hart een sprongetje maken en maken van jouw wereld terug een mooiere plek. Laat ons dan vanuit ieders mooie plek honderden kleurrijke vlinders vertrekken de wijde wereld in om zo schoonheid, vreugde, dankbaarheid, licht en liefde te verspreiden.


Beluister alvast volgend hartverwarmend lied, met een mooie clip en gezongen door een prachtige vrouw.
Beluister het en voel wat het met je doet... hoe de mooie muziek en haar zuivere stem trillen tot in je hart en de inspirerende tekst je optilt zoals de fladderende vlinders.

"I Am Light" van India Arie:

I am light, I am light
I am not the things my family did
I am not the voices in my head
I am not the pieces of the brokenness inside
I am light, I am light
I'm not the mistakes that I have made or any of the things that caused me pain
I am not the pieces of the dream I left behind
I am light, I am light
I am not the color of my eyes
I am not the skin on the outside
I am not my age, I am not my race, my soul inside is all light
All light, all light
I am light, I am light
I am divinity defined
I am the God on the inside
I am a star, a piece of it all
I am light

Reactie schrijven

Commentaren: 0